Voortgang kleinschalige opvang vluchtelingen

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vraagt naar verwachting in de tweede helft van oktober een vergunning aan. Deze vergunning is nodig voor de verbouwing van de Regulierenring 4 en 22 in Bunnik tot een kleinschalige opvanglocatie voor vluchtelingen.  

Bijeenkomst dinsdag 1 oktober

Daarom organiseren de gemeente Bunnik en het COA op dinsdag 1 oktober een inloopbijeenkomst voor omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden. Op deze inloopavond wordt er uitleg gegeven over de inrichting van het gebouw en de buitenruimte. Zo kan het COA bij de vergunningsaanvraag nog rekening houden met de opmerkingen van belanghebbenden. De bijeenkomst is van 17.00 tot 19.00 uur aan de Regulierenring 22.  

Gemeenteraad akkoord

Op 8 februari 2024 stemde de gemeenteraad van Bunnik unaniem in met de komst van een kleinschalige opvanglocatie voor vluchtelingen. Er is landelijk een groot tekort aan opvangplaatsen. De nood is hoog en daarom wil de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen.  

De voorbereidingen voor de verbouwing nemen meer tijd in beslag dan verwacht. Het COA verwacht dat de eerste vluchtelingen in de nazomer van 2025 naar de Regulierenring komen.  

De opvang komt aan de Regulierenring 4 en 22 in Bunnik en biedt straks ruimte aan 90 vluchtelingen. In een van deze panden (nummer 4) verblijven nu ruim 40 Oekraïense vluchtelingen. Zij verhuizen na de verbouwing naar Regulierenring 22.

Onderdeel van de Bunnikse samenleving

Het is de bedoeling dat de vluchtelingen onderdeel worden van de Bunnikse samenleving. De gemeente Bunnik en het COA gaan daarbij samenwerken met Vluchtelingenwerk-Samenspraak. Wilt u op de hoogte blijven of straks misschien vrijwilliger worden? Mail dan naar opvangvluchtelingen@bunnik.nl

Aanmelding

Voor de inloopbijeenkomst stellen we het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt via opvangvluchtelingen@bunnik.nl.