Sluit 15 oktober aan bij het Omgevingsatelier

De gemeente Bunnik presenteert op 15 oktober het concept van de omgevingsvisie, dit plan schetst de toekomst van Bunnik, Odijk en Werkhoven in 2040. Inwoners van gemeente zijn tijdens deze avond in het gemeentehuis welkom om de visie te bekijken en meer te leren over de plannen voor de komende jaren.

Informatiemarkt

Bij het Omgevingsatelier is er een informatiemarkt waar u langs verschillende panelen kunt lopen die de eerste conceptversie van de Omgevingsvisie tonen. U vindt hier beeldmateriaal en toelichting op de belangrijkste keuzes die de gemeente over de toekomst van Bunnik wil maken, toegespitst op verschillende gebieden. Medewerkers zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en aanvullende uitleg te geven. Uw suggesties zijn van harte welkom.

Wat is de Omgevingsvisie?

De omgevingsvisie geeft richting aan hoe gemeente Bunnik er in 2040 uit kan zien. Belangrijke vragen zijn: Hoe willen we wonen? Hoe maken we ons dorp klimaatbestendig? Hoe behouden we het groene karakter, terwijl we de groei van de nabijgelegen stad Utrecht in balans houden? Deze visie vormt een kader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in onze gemeente en raakt thema’s zoals wonen, energie, natuur, mobiliteit en recreatie.

Het proces voor de omgevingsvisie begon in 2020. In 2021 werden er vier interactieve ateliers georganiseerd onder de naam ‘Blik op Bunnik’. Begin 2024 werd het proces hervat om nieuwe ontwikkelingen en inzichten te verwerken. Nu is het tijd voor de laatste fase, waarbij we samen de visie willen afronden.