Organiste koninklijk onderscheiden

Op zondag 6 oktober is mevrouw Miep Bakker-de Boer koninklijk onderscheiden door burgemeester Ruud van Bennekom. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats na afloop van de kerkdienst in de Oude Dorpskerk in Bunnik.

Miep Bakker is in januari 2025 50 jaar organiste. In de regio Utrecht is zij organiste in diverse PKN-gemeenten: Soesterberg, Bunnik, Huis ter Heide en Odijk. In Bunnik was zij jarenlang dirigente en de stuwende kracht van de praisegroep uitBUNdig waar ze nu nog in zingt. Een medekoorlid verduidelijkt haar grote inzet: “Zonder Miep zou uitBUNdig niet geworden zijn wat het nu is.” Ook is mevrouw Bakker beschikbaar voor bijzondere diensten, zoals uitvaarten en huwelijksvieringen. 

Muzikale ondersteuning

Naast organiste is zij vrijwilliger voor Muziekids, een studio in het Prinses Máxima Centrum te Utrecht voor kinderoncologie. Zij biedt daar met haar muzikale ondersteuning de aanwezige patiëntjes en gezinsleden afleiding om zo even hun pijn, verdriet en gemis van thuis te doen vergeten. Daarnaast heeft zij als organiste en dirigente diverse fundraise evenementjes in diverse kerken georganiseerd om de stichting Muziekids financieel te ondersteunen.

Zij gaat ook bijna elke week met haar keyboard naar locatie Beukenstein in Driebergen. Ze maakt daar muziek voor bewoners die dementerend zijn. Muziek doet bij deze doelgroep veel positiefs.