Nieuwe subsidieregeling isolatie koopwoningen vastgesteld

Per 1 september start in Bunnik een nieuwe subsidieregeling die het inwoners makkelijker maakt om hun woning te isoleren. Woningeigenaren met lagere inkomens kunnen gratis of met flinke korting energiebesparende maatregelen uit laten voeren. Voor alle andere inwoners geldt dat zij met korting een advies voor hun woning kunnen laten opstellen. Hiervoor start in september een communicatiecampagne. Deze regeling en campagne zijn een belangrijke stap naar een lagere energierekening en een aardgasvrij Bunnik.

Verschillende subsidies voor verschillende inwoners

Twee groepen woningeigenaren krijgen hulp bij isolatiemaatregelen:

  • Huiseigenaren die ook de energietoeslag ontvangen kunnen een gratis isolatiemaatregel uitgevoerd krijgen waarin zij volledig ontzorgd worden;
  • Huiseigenaren met een slecht geïsoleerde woning met een WOZ van maximaal € 429.300,- (peildatum 1 januari 2022),  krijgen 750 euro subsidie, ondersteuning en advies over financiering van energiebesparende maatregelen. Bij het nemen van twee maatregelen kunnen zij 1250 euro extra ontvangen (in totaal 2000 euro).

Inwoners die hier recht op hebben ontvangen in september een brief met meer informatie hierover. Woningeigenaren die niet in deze twee groepen vallen krijgen korting op energieadvies en ondersteuning om financiering te regelen.