Floor Janse is onze nieuwe kinderburgemeester

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 september is Floor Janse (9 jaar) officieel benoemd tot kinderburgemeester van de gemeente Bunnik. Zij volgt Adriënne Vroege op, die afgelopen schooljaar kinderburgemeester was. Floor is inmiddels de zesde kinderburgemeester van onze gemeente.

Terugblik op het jaar van Adriënne

In de raadsvergadering werd teruggeblikt op het jaar van kinderburgemeester Adriënne. Ze heeft veel gedaan. Zo maakte ze samen met andere kinderen kerstkaarten voor ouderen bij De Schoudermantel, droeg ze op 4 mei een bijzonder gedicht voor en zorgde ze voor een nieuw zitbankje bij speeltuin Barbeellaan in Odijk. We bedanken Adriënne voor haar inzet!

Plannen van Floor

Floor heeft mooie plannen als kinderburgemeester. Ze wil zich inzetten voor een schonere omgeving met minder afval op straat en aandacht vragen voor verkeersveiligheid. Ook wil ze opkomen voor kinderen die gepest worden. De burgemeester en alle raadsleden kijken uit naar de samenwerking.

Veel aanmeldingen

Dit jaar was de belangstelling groot. Maar liefst 16 kinderen stuurden een video naar ons. We zijn trots dat zoveel jonge inwoners zich willen inzetten voor alle kinderen in onze gemeente.